mobiel:  0652 71 79 14      email:  info@glasfolie-specialist.nl

Projecten

UV werende folie

De eigenschappen van UV-werende folie?

* moderne technieken zorgen voor bijna onzichtbare folies

* stoppen de UV straling met 90%

* reduceren de warmte met ruim 55%

* de ultieme UV stopper houdt 99,9% UV-straling tegen

* minder spiegelend, beter doorzichtbaar en toepasbaar op HR++ glas


"George,. hoe maken wij dan van gewoon glas UV-werend glas?"

De glasfolies worden met een heldere/onzichtbare lijm op de bestaande beglazing gelijmd. Dit gebeurd over het algemeen aan de binnenzijde. Hierdoor zijn hoge kosten voor steigers, liften en valbeveiliging veelal overbodig. De beglazing in het pand kan 12 uur na het aanbrengen al normaal worden gewassen en gezeemd. 

De meest bekende UV-werende folie is de spiegelende folie op de grote kantoorpanden. Door het reflecteren van de warmtestralen blijven deze panden veel koeler, dat zorgt met name in de zomer voor een beter werkklimaat en is dit ook in de winter beter beheersbaar.



Vraag hier vrijblijvend een offerte!


Wat is UV-licht eigenlijk?!

Het nadelige Ultraviolet licht, kortweg UV-licht of ultraviolette straling genoemd is een elektromagnetische straling dat net buiten het spectrum ligt waardoor het voor het menselijk oog niet waarneembaar is. We zien het ultraviolette licht dus niet maar we voelen het wel. Door te veel UV-straling wordt onze huid rood en kan het zelfs verbranden.

Hoeveel UV-zonlicht de aarde bereikt hangt vooral af van de zonshoogte. In de zomer kan de straling tien keer zo sterk zijn als in de winter. Ook rond het middaguur is de straling sterker. UV-licht is ook gezond! Ons lichaam heeft het nodig want daardoor worden er vitaminen aangemaakt. 

Het nadeel van UV-straling is dat het kleuren verbleekt/stoffen aantast. Zo worden houtenparketvloeren, wand-en vloerbedekking, gordijnen en ander raamtextiel aangetast. Winkels met de etalages op het zuiden hebben er het meest last van en ook onze kleding verouderd zeer snel in de felle zon en verteerd zelfs op den duur.

Nu is verkleuring nooit voor 100% tegen te gaan maar door het aanbrengen van een UV-werende folie wordt het proces absoluut vertraagd!


Wat houdt de UV-straling tegen? 

Door het aanbrengen van UV-werende folie dat in verschillende soorten verkrijgbaar is dient verschillende doelen. Maar natuurlijk ook wolken, het stof in de atmosfeer en natuurlijk Ozon, een gas dat zich op ongeveer 12 km hoogte bevindt. Vooral de schadelijkste UV-straling wordt daardoor geblokkeerd. Wanneer het lukt om zoveel mogelijk UV te weren is het mogelijk om de levensduur van materialen te verlengen. Hiervoor zijn verschillende UV-werende folies beschikbaar. Zo zijn er heldere glasfolies en glasfolies die uit een of meerdere laagjes bestaat met metaaldeeltjes (b.v.chroom of nikkel).

Een oude stelregel is; hoe meer licht geblokkeerd wordt hoe beter het resultaat.

Natuurlijk moet het zicht naar binnen/buiten wel behouden blijven.


De voordelen uitgedrukt in cijfers:


17% zichtbare lichttransmissie

55% zichtbare lichtreflectie

99% tegen gehouden UV-straling

77% gereduceerde zonnewarmte

52% gereflecteerde zonnewarmte

14% zonnewarmte transmissie

34% geabsorbeerde zonnewarmte



15 jaar garantie

Mocht er onverhoopt toch iets misgaan? Dan krijgt u te maken met onze service, deze is net als onze folies veelbesproken, sterk krasbestendig en heeft een lange levensduur.

Ervaring leert dat folies die 15 jaar geleden zijn geplaatst nog steeds voldoen! Wij geven dan ook zonder blikken of blozen 15 jaar garantie op van binnen geplaatste folies.

Bel ons!

Glasfoliespecialist Eblé
Dahliastraat 24
2685 XX POELDIJK 

Mobiel: 0652 71 79 14

Email: info@glasfolie-specialist.nl